Care este solutia software potrivita pentru nevoile companiei tale?

solutia software

Timpul este una dintre cele mai pretioase resurse ale zilelor noastre. Cu ajutorul tehnologiei si a softurilor informatice, poti creste eficienta proceselor interne si randamentul angajatilor. Fie ca vorbim despre coordonarea mai multor activitati intr-o zi, saptamana sau luna, trecerea de la suportul de hartie la inregistrarea electronica si centralizarea datelor va aduce mai multe beneficii business-ului pe care il conduci.

Ai nevoie de un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) sau de un soft CRM (Customer Relationship Management)?

Soft TMS (Transportation Management Solutions) sau un software de logistica / soft WMS (Warehouse Management System)?

Program de contabilitate, un soft de salarizare sau doar un program de resurse umane (soft HR)?

Acestea sunt cateva intrebari ce pun in dificultate multi manageri.

Deciziile intelepte cu privire la tehnologie te pot ajuta sa conduci business-ul mai eficient si sa reduci substantial costurile. Inainte de a face acest lucru este esential sa intelegi cu adevarat cum functioneaza firma ta, care sunt procesele pe care vrei sa le automatizezi si sa le eficientizezi si sa cunosti nevoile angajatilor si ale clientilor.

Un sistem ERP poate inregistra toate datele cheie ale afacerii tale intr-un singur loc si iti ofera rapoarte in timp real. Alegand solutia potrivita nevoilor si activitatilor din companie, lucrurile vor functiona mai repede si productiv atat pentru tine si angajatii organizatiei, cat si pentru clientii vostri. Atunci cand faceti research-ul asupra implementarii unui sistem informatic (software) tineti cont de urmatoarele:

  • Sistem integrat – asigurati-va ca softul este o aplicatie care suporta toate functiile de baza ale afacerii dumneavoastra: vanzari, inventar, financiar, servicii salarizare etc.
  • Rapoarte DIY – Solutia pe care doriti sa o implementati trebuie sa fie accesibila angajatilor astfel incat acestia sa genereze si sa personalizeze usor rapoarte, fara ajutorul unor consultati sau ale unor programe aditionale. Asigura-te ca alegi un sistem ERP care sa se adapteze nevoilor firmei in materie de rapoarte.
  • Usor de utilizat scopul softului nu este de a pune bete in roate, ci de a usura munca managerilor si a angajatilor. Ar trebui sa fie usor de invatat si operat, iar echipa care va implementeaza solutia este de preferat sa ofere training angajatilor.
  • Implementare usoara – de cele mai multe ori timpul e limitat, la fel si resursele. Asigura-te ca implementarea softului va fi rapida si va fi usor de intretinut.
  • Este flexibil si usor adaptabil – trebuie sa va acopere nevoile firmei atat la momentul actual, dar si cand business-ul va creste. Este o necesitate ca functionalitatile software-ului sa fie personalizabile.

Indiferent de obiectivele de afaceri, un sistem ERP va ajuta in cele din urma sa eficientizati pe cat de mult posibil actiunile interne ale firmei, atat din punct de vedere al costurilor de gestionare, cat si din punct de vedere al timpului si va aduce un aport in dezvoltarea firmei. In cazul in care nu ati investit in acest tip de tehnologie inca, atunci va scapa o mare oportunitate de a usura viata angajatilor si, mai ales, a voastra din punct de vedere profesional.