Planificare Productie – 5 Motive pentru care este Cheia Cresterii unei Afaceri

planit

Cuprins:

1. Planificarea productiei – activitatea care sincronizeaza fluxul de cereri cu capacitatea de productie
2. Planit – un partener competent in sprijinul managerilor companiilor de productie
3. Cum va ajuta Planit sa optimizati planificarea productiei?

Care este secretul succesului in industria productiei? Atunci cand calitatea este standardizata, iar termenii comerciali de desfacere sunt similari, ce face diferenta dintre o companie cu o cota de piata mare si una care se lupta sa ramana pe piata?

Ca manager, probabil ca va puneti frecvent aceste intrebari, in timp ce cautati solutii strategice pentru a atrage noi clienti, a redimensiona capacitatea de productie si a castiga o pozitie superioara pe piata. Exista numeroase teorii, pe care probabil le-ati citit in lucrari specializate in consultanta de afaceri. Insa un aspect cheie in dezvoltarea unei afaceri este crearea unui echilibru perfect intre cerere si oferta – exact ca si in cazul economiei de piata.

Planificarea productiei – activitatea care sincronizeaza fluxul de cereri cu capacitatea de productie

Pare o concluzie facila, dar companiile de productie de succes au reusit sa implementeze o strategie eficienta de planificare a productiei. Aceasta le ofera managerilor posibilitatea sa vada imaginea de ansamblu, nu doar in compania proprie, ci si in tendintele pietei. Astfel, ei pot:
• Crea planuri pe termen mediu si lung privind achizitia de materii prime;
• Avea solutii pregatite pentru momentele in care fluxul de cereri creste;
• Crea scenarii pentru dezvoltarea companiei prin achizitia de echipamente noi si extinderea organigramei.

Desigur, planificarea productiei inseamna mai mult decat urmarirea fluxurilor de comenzi si a comenzilor in lucru pe un fisier Excel. Aveti nevoie de un soft de planificare a productiei puternic si complex, care sa va ofere toate informatiile in mod coerent, instant si usor de inteles.

Planit – un partener competent in sprijinul managerilor companiilor de productie

Un manager este, prin definitie, un om ocupat, cu numeroase raspunderi si care trebuie sa ia rapid decizii. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de informatii corecte, furnizate exact la momentul oportun. Planificarea productiei este unul din acele aspecte critice, in care fiecare decizie are efecte pe termen lung asupra pozitiei pe piata a companiei.

Planit este un program de planificare a productiei care va sustine in activitatea zilnica prin:
• automatizarea activitatilor;
• acces la imaginea de ansamblu privind activitatea companiei;
• alocarea eficienta a resurselor;
• o serie de instrumente pentru a realiza predictii si scenarii privind prioritatea comenzilor si redimensionarea activitatii.

Cum va ajuta Planit sa optimizati planificarea productiei?

O comanda de produse implica alocarea de materii prime, resurse umane si utilaje. Cum nicio comanda nu este similara cu celelalte, pentru fiecare flux de productie trebuie sa petreceti timp identificand toate aceste resurse necesare.

Planit se conecteaza la toate softurile de business pe care le utilizati, inclusiv la programul de gestiune si la softul ERP, si efectueaza automat alocarea, rapid, corect si eficient. Fiecare comanda va fi demarata in cel mai scurt timp, beneficiind de aportul angajatilor specializati pe acel tip de produs si de materiile prime necesare din depozit.

Ce se intampla daca o comanda urgenta, venita in ultimul moment, primeste o prioritate mai mare decat toate celelalte? Vor fi completate si livrate la timp toate celelalte comenzi? Se va desincroniza complet planificarea productiei pentru restul zilei?

Astfel de scenarii iau timp pentru a lua in calcul toate aspectele, precum oprirea unui flux de productie, alocarea de materii prime noi, introducerea unei noi matrite de produs in softul de productie. Planit efectueaza toate aceste calcule in cateva minute si va prezinta scenarii precise pentru a lua cele mai bune decizii.

Ca manager, trebuie sa stiti in orice moment ce se intampla in zona de productie:
• cate comenzi sunt in lucru;
• care este capacitatea de lucru angajata a echipamentelor;
• ce materii prime au fost extrase din depozit;
• cand vor fi gata comenzile.

Softul de planificare a productiei Planit va ofera toate aceste informatii in diverse moduri de prezentare, de la tabele la diagrame Gantt. Astfel, in orice moment, puteti lua decizii privind productia sau oferi informatii utile clientilor dumneavoastra.

Planificarea productiei cu ajutorul unui software performant tine cont de necesitatea ca toate echipamentele sa fie in functiune la productivitate maxima. Astfel, Planit creeaza prioritatile de preluare a comenzilor in asa fel incat sa se reduca timpul de asteptare intre finalizarea unei comenzi si demararea celeilalte.

Erorile umane pot aparea din cauza oboselii sau neatentiei. Un singur parametru eronat poate compromite o comanda mare, rezultand in pierderi de materii prime si timp. Planit ofera acuratete 100% in orice moment. Astfel, veti observa o reducere semnificativa a consumului nejustificat de materii prime si a comenzilor intarziate, fapt ce se va reflecta in cresterea increderii clientilor in compania dumneavoastra.[/accordion]

Wizrom Software va invita sa descoperiti Planit – solutia software de planificare a productiei ce este preferata de managerii care dezvolta companii de succes! Contactati-ne pentru o oferta personalizata!