5 semnale de alarma ca folositi un soft ERP depasit

Solutiile ERP exista pe piata de ceva vreme, insa unele au evoluat, cum este cazul suitei WizPro ERP. Altele insa au ramas la versiunile initiale, cu functii putine si dezvoltate pe o platforma de programare veche. Pentru firmele care s-au obisnuit sa lucreze cu aceste solutii ERP pentru distributie sau productie, acestea par o solutie adecvata. Schimbarea platformei software nu este simpla: trebuie migrata baza de date, angajatii trebuie instruiti si trebuie definiti utilizatorii si categoriile de drepturi de acces adecvate.

Insa pastrarea unui soft ERP din vechea generatie nu va aduce niciun fel de beneficii competitive, asa cum se intampla in cazul programelor ERP performante, capabile de rularea unor fluxuri de lucru complexe si care interfateaza cu majoritatea softurilor utilizate intr-o companie pentru contabilitate si vanzari.

„Dar suntem multumiti de solutia ERP pe care o folosim.” Echipa Wizrom, care dezvolta softul WizPro ERP a auzit acest argument din partea a numerosi potentiali clienti. Astfel, am decis sa pregatim o lista cu cele mai importante semnale de alarma care va arata ca solutia ERP instalata pe computerele companiei nu este una fiabila si de incredere pentru monitorizarea si automatizarea proceselor de lucru din compania dumneavoastra.

[accordion title=”1. Suportul tehnic si mentenanta sunt greu de efectuat din cauza incompatibilitatilor” is_open=”yes”]Un software depasit foloseste limbaje de programare si tehnologii care nu mai sunt compatibile cu sistemele de operare instalate pe computere, sau chiar cu tehnologia utilizata de componentele fizice ale computerului (placa video, audio). In plus, daca soft-ul ERP utilizat este etichetat de sistemul de operare drept „legacy”, acest lucru inseamna ca este depasit din punct de vedere tehnic. Iar acest lucru se vede de fiecare data cand trebuie sa instalati pachetele de unelte pentru mentenanta sau pentru reparatii de urgenta ale defectiunilor de functionare.
Prin comparatie, o suita software moderna, cum este WizPro ERP ofera posibilitatea interventiilor pentru mentenanta si reparatii de la distanta. Interventiile se deruleaza simplu, eficient si cu afectarea minima a utilizatorilor conectati la sistem.[/accordion]

[accordion title=”2. Soft-ul ERP nu a mai primit actualizari de o perioada lunga de timp” is_open=”no”]Cand ati primit ultima oara un mesaj de la producatorul soft-ului ERP pentru actualizarea versiunii pe care o folositi in companie? O solutie software dinamica, din orice domeniu, este in permanent imbunatatita de dezvoltator, i se adauga functii noi, precum si pachete de cod pentru a fi compatibil cu cele mai recente sisteme de operare.
Soft-urile tip legacy nu mai primesc astfel de actualizari. De multe ori, compania care le-a creat s-a desfiintat, a fuzionat sau a fost absorbita de alta companie, iar produsul pe care il folositi a fost scos din oferta curenta.[/accordion] [accordion title=”3. Softul ERP nu tine pasul cu dezvoltarea companiei” is_open=”no”]Pentru utilizatorii unei solutii ERP mai vechi, este foarte dificil sa gestioneze o baza de date cu clienti in crestere, sa programeze si sa monitorizeze fluxuri de lucru complexe sau sa coordoneze mai multe centre de profit si cost. Aceste dificultati, precum si unele erori aparute, scot in evidenta limitarile sistemului respectiv.
In cazul utilizarii unui soft ERP precum WizPro ERP, aceste probleme nu exista. Solutia software poate fi scalata pentru a raspunde cerintelor mai complexe ale unei companii mari, cu mai multe sucursale, cu facilitati de productie si cu o baza de date a furnizorilor si clientilor de mari dimensiuni. De asemenea, solutiile software moderne sunt insotite de aplicatii pentru utilizare pe telefonul mobil sau pe tableta, tinand pasul cu modul de lucru actual al managerilor. [/accordion] [accordion title=”4. Angajatii trebuie sa improvizeze activitati in afara sistemului ERP” is_open=”no”]De multe ori, angajatii trebuie sa recurga la alte produse software, la introducerea manuala a datelor sau la combinatii de lucru manual si lucru cu solutia ERP. Acest lucru se datoreaza tot limitarilor sistemului, care nu este suficient de flexibil si fiabil pentru a fi un instrument de lucru performant.
Astfel, in loc sa economiseasca timp si sa elimine erorile, un soft ERP depasit va facilita aparitia erorilor umane, ii va obliga pe angajat sa piarda timp pentru a gasi o solutie „de avarie” si va duce la pierderi pentru compania dumneavostra. [/accordion] [accordion title=”5. Doar cativa tehnicieni IT mai cunosc modul de instalare / reparare / mentenanta a sistemului ERP” is_open=”no”]Ca orice tehnologie depasita, suitele software ERP legacy mai sunt cunoscute unor specialisti IT din vechea generatie. Astfel, compania va fi intr-o situatie extrem de vulnerabila atunci cand vechii angajati se muta la alta companie sau se pensioneaza. O echipa noua angajata la departamentul IT a firmei nu va putea sa va ajute atunci cand trebuie obtinuta o noua licenta, sau reparata o defectiune.
WizPro ERP este un soft ERP dezvoltat pe o platforma moderna, pe care o cunosc majoritatea specialistilor din domeniu. Astfel, nu veti mai depinde de o mana de persoane specializate intr-un limbaj de programare si o platforma de dezvoltare depasite.[/accordion] WizPro ERP este o solutie software dezvoltata si implementata de Wizrom – o companie cu experienta in dezvoltarea de softuri specializate pentru companiile mari si multinationale.

Meniu