Business fara limite: gestionarea relatiei cu parteneri de afaceri internationali cu ajutorul unui software financiar performant

5 motive pentru care companiile de distributie au nevoie de un soft ERP 1

Aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana si la diferite tratate de comerț internațional v-au incurajat sa va extindeți relațiile de afaceri dincolo de granițele Romaniei. Dorinta de a avea o oferta de produse si servicii cat mai diversificate, care sa va aduca un avantaj competitiv pe piața, s-a concretizat in relatii comerciale cu companii de pe teritoriul european, dar si din afara acestuia.

Aceste relatii de afaceri va aduc numeroase beneficii, dar si provocari legate de inregistrarea corecta in contabilitate a facturilor emise de catre aceste companii. Softurile de contabilitate dezvoltate strict pentru piața financiar-contabila din Romania nu va sunt de foarte mare ajutor in acest caz – pentru ca dumneavoastra aveti nevoie de mai mult decat contabilitate, de un software financiar complet si performant.

WizCount – un software financiar adaptat nevoilor companiilor care au relatii de afaceri in strainatate

Echipa Wizrom Software a creat programul de contabilitate WizCount gandindu-se la cerintele si nevoile managerilor ca dumneavoastra, care nu doresc sa-si limiteze dezvoltarea companiei la teritoriul tarii noastre. Multe firme au furnizori si parteneri de afaceri in Europa, SUA sau Asia si primesc facturi si alte documente financiar contabile in mai multe valute si in diferite formate specifice.

Inregistrarea corecta, mai ales din punctul de vedere al conversiei valutare, este o adevarata provocare pentru departamentul de contabilitate in lipsa unei aplicatii informatice puternice si versatile cum este software financiar WizCount.

Clientii nostri care utilizeaza WizCount in lucrul de zi cu zi apreciaza in mod deosebit urmatoarele beneficii si caracteristici ale softului:

[accordion title=”1.Posibilitatea lucrului cu multi-valuta” is_open=”yes”]

Efectuarea de incasari si plati in Euro, in dolari americani, yeni japonezi sau alte valute este o activitate obisnuita pentru multe companii din Romania. Problemele cele mai complexe apar in momentul pregatirii balantei contabile, a conturilor de profit si pierdere si a conturilor de gestiune. Evaluarea finala trebuie prezentata in moneda naționala, iar castigurile si pierderile din diferențele de curs valutar trebuie, de asemenea, evidentiate.

Software financiar WizCount simplifica aceasta activitate prin prezentarea clara a situatiei conturilor pentru fiecare valuta, conversia automata a sumelor in valuta la cursul BNR al zilei si prezentarea situatiei profitului si pierderii din diferențele de curs de la o zi la alta, sau pe o perioada specificata de utilizator.[/accordion]

[accordion title=”2.Inregistrarea facturilor primite din strainatate” is_open=”no”]

Din pacate inca nu exista un format universal agreat pentru facturi la nivel global. De aceea multi contabili pierd foarte mult timp identificand campurile de date din facturile internationale pentru a introduce datele in mod corect in softul de contabilitate.

Lucrul cu programul software financiar WizCount este mult mai simplu, deoarece programul a fost creat pentru a identifica aceste campuri si a introduce corect toate datele in campurile de inregistrare. Astfel, echipa dumneavoastra de contabilitate va procesa toate facturile mult mai rapid si corect.[/accordion]

[accordion title=”3.Generarea rapida de rapoarte financiare internaționale” is_open=”no”]

Partenerii de afaceri din strainatate va pot solicita anumite rapoarte financiar contabile pentru a le include in propriile rapoarte contabile. Acestea trebuie pregatite intr-un format specific, conform standardelor internationale. Cele mai cunoscute astfel de standarde sunt IFRS (International Financial Reporting Standards) si IAS (International Accounting Standards).

Nu este necesar sa va trimiteti contabilii la cursuri specializate pentru a invața aceste formate de raportare – software financiar WizCount le poate pregati in cateva minute, extragand automat informatiile din baza de date. Astfel, documentele vor fi nu doar formatate conform standardelor, dar si 100% corecte si fara erori de introducere a datelor.[/accordion]

[accordion title=”4.Evidențe actualizate ale soldului pentru fiecare cont sau valuta” is_open=”no”]

Urmarirea incasarilor si platilor ocupa mult timp contabililor dumneavoastra, chiar si numai in moneda nationala. Atunci cand in ecuatie intra facturi din strainatate, situatia risca sa scape de sub control si sa aveti intarzieri la incasari si plati. Insa nimic nu este trecut cu vederea de un software financiar performant.[/accordion]

Wizrom Software va ofera mai mult decat contabilitate prin software financiar WizCount – un partener de afaceri expert si versatil pentru manageri care vor sa conduca un business fara limite. Solicitați o oferta personalizata la adresa de email office@wizrom.ro sau sales@wizrom.ro si numarul de telefon +40 742 035 496.