Cand ai nevoie de implementarea modulului de vanzari al unui sistem ERP

cand ai nevoie de implementarea unui soft erp

Daca esti o companie ce doreste sa-si imbunatateasca lantul de aprovizionare, atunci cu siguranta ai nevoie de implementarea modulului de vanzari in sistemul ERP. Cresterea eficientei in procesul de vanzari si distributie ajuta companiile sa-si mentina avantajul competitiv.

Rolul unui modul de vanzari al unui sistem ERP este sa gestioneze intregul proces de vanzari prin inserarea cotatiilor de pret, trimiterea ofertelor, generarea rapoartelor dintre cele mai complexe, previziuni de vanzari in perioadele ce urmeaza etc.

Cele mai importante caracteristici ale modulului de vanzari ale unui sistem ERP sunt:

  • Permite definirea si managementul filialelor companiei, astfel oganizatia poate analiza vanzarile pe filiale individuale;
  • Centralizeaza preturile si discounturile produselor, se pot introduce preturi pe fiecare client in parte sau preturi pe grupuri de clienti, preturi pe comenzi etc. si discounturi pe anumite produse, pe familie sau discounturi globale;
  • Stabileste preturile si platile;
  • In cazul in care dispuneti si de modulul financiar, puteti avea informatii detaliate despre plati: codul de cont al clientului, tipul de moneda de plata, adresa de unde se face plata, date despre contul bancar, conditii de plata, limita creditului, taxe fiscale s.a.m.d.

Asadar, daca aveti deja implementate si alte module intr-un sistem ERP (modulul de gestionare a stocului, modului de mijloace fixe, modulul financiar etc.) este cu atat mai bine, cu cat modulul pentru vanzari are chiar o stransa legatura cu modulele adiacente.

Modulul de vanzari dintr-un sistem ERP va permite sa intretineti inregistrari pentru reprezentantii de vanzari si sa calculati comisionul pe baza preturilor din comenzile de vanzare, facturilor si chitantelor. De asemenea, puteti stabili procentul de comision pe care il va primi fiecare reprezentant pentru toate comenzile sau pe anumite familii de articole, precum si discountul maxim pe care reprezentantul il poate oferi clientilor.

Modulul de vanzari al unui sistem ERP poate procesa comenzile de vanzari, functie primordiala pentru orice companie. Modulul integrat de vanzari permite unei organizatii ce utilizeaza instrumente puternice, dar simple in acelasi timp, sa prelucreze facil si cu exactitate cererile, vanzarile si comenzile.

Chiar daca vorbim de afaceri de genul e-commerce, B2B sau B2C, acest modul poate fi integrat cu succes in sistemul oricarui soft ERP.