Cum iti dai seama ca ai nevoie de implementarea unui sistem ERP?

ERP 1

Daca intreprinzi o afacere mica, locala asta nu inseamna ca implementarea unui sistem ERP este inutila. Adevarul este ca, o afacere mica trebuie sa fie mai rapida si mai agila decat concurenta.

In ziua de azi, niciun business nu este prea mic sau prea mare pentru implementarea unui soft ERP.

Multe dintre companii au impresia ca le merge bine si ca se pot descurca si fara un sistem ERP insa intrebarea este: carui angajat ii face placere sa faca manual calcule financiare si sa separe manual munti de date din tot felul de arhive? Carui angajat ii place sa piarda ore in sir facand manual rapoarte si tabele de date? Implementarea unui sistem ERP va usura si eficientiza randamentul oricarui angajat la locul de munca.

Iata cateva motive si beneficii pentru care ar trebui sa iei in considerare implementarea unei solutii ERP:

  • Generarea informatiilor utile in timp real – Faptul ca vei avea la dispozitie, in orice moment, informatiile urgente sau mai putin urgente de care ai nevoie, te va ajuta pe tine ca manager, dar si pe angajatii companiei atunci cand va fi nevoie de luarea celei mai bune decizii. Multe dintre deciziile luate in interiorul unei companii sunt riscante si pun in pericol buna dezvoltare a acesteia din cauza faptului ca angajatii nu dispun intotdeauna de timp pentru colectarea tuturor datelor necesare. Un sistem ERP va centraliza aceste date si le va transmite in timp real.
  • Vizibilitate imbunatatita– In general, clientii unei companii se asteapta ca aceasta sa le furnizeze date reale si rapide atunci cand au nevoie. Sunt cazuri in care clientii vor sa li se livreze urgent o comanda, iar angajatii companiei nu sunt siguri ca exista stocuri suficiente pentru a onora comanda sau pentru a o livra in timp util. In astfel de cazuri, rolul unui sistem ERP este de a oferi informatii exacte despre stocuri si vizibilitate asupra tuturor operatiunilor si asupra lantului de aprovizionare.
  • Generare rapida de rapoarte– Sfarsiturile de luna pot fi adevarate poveri pentru unii dintre angajatii companiei din cauza rapoartelor pe care le au de pregatit. Un soft ERP genereaza pe loc tot felul de rapoarte care pot fi personalizate dupa preferintele clientului/angajatului. Mai mult, solutia ERP poate semnala daca sunt anomalii, poate simplifica intrarile repetitive si alte activitati care sunt complexe si consuma mult din timpul fortei de munca.
  • Creste satisfactia clientilor– Implementarea unui soft ERP va ajuta sa la fidelizarea clientilor si la crearea unei conexiuni intre companie si acestia oferidu-le datele exacte de livrare, de inventar si rata DIFOT (livrarea integrala la timp).
  • Ofera o analiza performanta a business-ului – software-urile disponibile in prezent sunt foarte moderne si ofera capabilitati performante de analiza asupra afacerilor. Acest lucru ajuta owner-ii sa obtina o mai buna intelegere asupra modului in care business-ul lor functioneaza, care sunt tendintele pietei, precum si care sunt preferintele clientilor.
  • Cresterea randamentuluiangajatilor si managerilor – Un sistem ERP permite angajatilor sa-si planifice mai bine si mai eficient timpul de lucru astfel reusind sa se concentreze aupra prioritatilor din companie.

Softurile ERP nu vin in “dimensiune standard”. Un astfel de sistem este impartit intr-o varietate de tipuri, care sunt adaptate in mod specific pentru anumite functii sau industrii si care, poate cel mai important aspect, pot fi customizate in functie de nevoile companiei care il utilizeaza.