Cum să asiguri mobilitatea afacerii tale în 2021

wizpro erp mobilitatea afacerii tale

În ianuarie 2020, așteptările pentru anul ce abia începea erau mult diferite față de ceea ce s-a întâmplat în realitate. Pentru multe companii românești, motoarele erau turate pentru maxim de eficiență, iar previziunile indicau creștere. Toate acestea până când pandemia ne-a spulberat planurile, dând startul unor luni pline de schimbări extraordinare și adaptări rapide. Cea mai importantă modificare adusă mediului de business a fost accelerarea fără precedent a proiectelor de transformare digitală. Companii de toate mărimile și din toate industriile s-au concentrat pe soluții care să le permită continuarea activității de oriunde și de pe o multitudine de dispozitive.

În 2020, mobilitatea companiilor a căpătat un nou înțeles. În 2021, ea va fi o resursă indispensabilă, în condițiile în care munca remote va fi în continuare utilizată la scară largă, iar utilizatorii vor apela, fără îndoială, la o serie de dispozitive diferite pentru a-și desfășura activitatea. De aceea, această tendință trebuie corect gestionată în planificarea și pregătirea pentru anul ce urmează.

Cele mai importante 5 aspecte de luat în considerare pentru a asigura mobilitatea afacerii sunt:

  1. Accesul complet la informații pentru toți angajații

Asigurarea siguranței angajaților a fost și va rămâne o prioritate pentru manageri. Ea trebuie, însă, echilibrată cu nevoia de menține productivitatea și în 2021 și a preîntâmpina orice întreruperi în activitate. În acest context, softuri de business disponibile în cloud sau în versiuni web-based sunt modalități excelente de a asigura flexibilitatea și, în același timp, eficiența angajaților prin accesul la toate informațiile de care aceștia ar putea avea nevoie. O astfel de soluție tehnologică ce asigură suport major pentru munca de la distanță este o soluție ERP disponibilă ea însăși de la distanță, printr-o platformă web ușor de folosit – versiunea web-based a ERP-ului WizPro. Aceasta permite oricărui utilizator dintr-o companie client să acceseze toate funcționalitățile ERP de care are nevoie, de la modulul financiar-contabil la gestiunea de stocuri, aprovizionare sau controlul calității și producției, de oriunde, de pe orice laptop cu acces la Internet. Similar, o altă soluție absolut necesară pentru buna desfășurare a activității oricărei companii este Wizcount. Sub forma unei soluții de software flexibilă, personalizabilă și ușor de folosit, ea poate revela aspecte financiare foarte importante pentru manageri atunci când aceștia sunt în postura de a lua decizii de business.

  1. Colaborarea în echipă

Anul acesta, multe echipe au întâmpinat provocări în gestionarea lipsei de interacțiune directă între membrii lor. Atunci când oamenii lucrau împreună în birou, în mod natural, ei colaborau și schimbau informații mult mai ușor.  Pentru a obține aceleași câștiguri într-un mediu de lucru remote este nevoie, însă, de adaptare, Mai mult decât atât, în pregătire pentru un an cu provocări încă greu de anticipat, este ideal să pui accent pe îmbunătățirea comunicării dintre angajați. O aplicație de comunicare internă le poate permite acestora să colaboreze mai ușor și în timp real. În același timp, poate fi de un real ajutor și dacă include funcționalitatea de a trimite mesaje sau documente în același timp către toată echipă, ajustând astfel așteptările tuturor și chiar contribuind la consolidarea culturii companiei. De asemenea, platforme de software ce le permit angajaților să vizualizeze proiecte pe care lucrează alți membri ai echipei sau să acceseze informații corecte în timp real sunt absolut vitale pentru a garanta productivitatea.

  1. Garantarea securității

Sigur că este important să îți ții angajații în siguranță, dar la fel de importantă este garantarea securității dispozitivelor pe care lucrează angajații remote. Astfel, în timp ce digitalizarea este o prioritate, iar selectarea aplicațiilor și soluțiilor de soft utilizate trebuie să aibă la bază ușurința în utilizare și beneficiile, aspectul de securitate nu trebuie neglijat. Spre exemplu, interfața web WizPro vă garantează siguranța activității online, ea funcționând doar prin protocol HTTPS pe un laptop pe care s-a instalat, în prealabil, un certificat de securitate emis de către o autoritate de certificare locală.

  1. Gestionarea timpului și a proiectelor

Anul acesta, mulți angajații au întâmpinat dificultăți în a se adapta unui mod de lucru 100% remote. Multora li s-a părut dificil să își păstreze puterea de concentrare sau să își organizeze proiectele la fel de eficient cum o făceau anterior. De acee, pentru anul ce vine, o opțiune de luat în considerare este introducerea unei aplicații de gestionare a timpului care să ajute echipele să își respecte deadline-urile și, astfel, obiectivele. O altă opțiune la fel de utilă este și o aplicație de management al proiectelor care poate simplifica extraordinar de mult munca echipelor. Mai mult decât atât, pentru tine ca manager, introducerea unui program de gestionare a resurselor umane ce include capabilități de pontaj de la distanță poate fi o soluție foarte simplă de a respecta prevederile legale. Cu ajutorul WizOne, spre exemplu, te asiguri nu doar că echipa își înregistrează corect timpul pe care îl dedică diferitelor proiecte sau clienți, dar și că firma ta respectă obligațiile impuse de Codul Muncii.

  1. Comunicare frecventă și deschisă

Indiferent de locul din care se lucrează, cheia succesului managementului de echipă a fost și va fi mereu strâns legată de calitatea comunicării dintre manager și echipă. Acest aspect este cu atât mai important într-un mediu de lucru remote. De aceea, utilizarea frecventă și corectă a soluțiilor de video-conferință pentru a susține sesiuni de discuție în echipă sau 1-to-1 sunt cea mai bună cale să te asiguri că aveți toți în minte aceleași obiective și că mergeți în aceeași direcție, contribuind și la sentimentul că, deși departe, rămâneți o echipă puternică.