Trei întrebări importante pentru a-ți pregăti business-ul pentru 2021

wizcount business 2021

Am început anul 2020 cu planuri mari și optimism. Îl terminăm cu o întrebare la care nu avem, încă, un răspuns precis: „Ce ne va aduce 2021?”

„Viitorul are o componentă mare de incertitudine și fără îndoială că lucrurile nu vor reveni la normal în câteva luni. Cu toate acestea, sunt încă multe lucruri pe care companiile le pot face pentru a fi pregătite pentru orice provocări în anul care vine și pentru a-și asigura toate condițiile pentru succes”, spune Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software. „Chiar dacă 2021 nu va fi un an simplu, există mult potențial pentru companii.”

Ce putem face, în acest moment, este, însă, să ne ajutăm companiile și echipele să fie cât mai bine pregătite pentru incertitudine prin răspunsurile la trei întrebări puternice.

  1. Utilizezi datele așa cum trebuie?

În 2021, trebuie să fii pregătit să-ți ajuți compania să își revină după scăderile economice din 2020. Iar în acest context, nimic nu te poate ajuta mai mult decât să te asiguri că ai la îndemână toate informațiile necesare și, mai important, că le folosești la adevărata lor valoare. Datele te pot ajuta să găsești răspunsuri pentru întrebările vitale din business: Cum pot să îmi susțin vânzările mai bine? Cum să pregătesc oferta de produse și servicii pentru a răspunde mai îndeaproape nevoilor clienților mei? Ce trebuie să fac pentru a-mi ajuta echipa să fie mai puternică? În pregătire pentru 2021, o soluție care folosește analiză predictivă poate face diferența în planificarea de business.

  1. Poți susține un an întreg de muncă remote?

Sperăm cu toții că anul 2021 va aduce o încetinire a evoluției pandemiei și că vom putea renunța măcar la o parte din restricțiile care au marcat anul acesta. Totuși, există posibilitatea ca telemunca să rămână o realitate pe tot parcursul anului care vine, fie din cauza condițiilor de siguranță sanitară, fie pentru că angajații nu vor fi încă dornici să revină la birou zi de zi. Poți să asiguri condițiile de lucru ideale pentru echipa ta încă 12 luni? Ai o soluție eficientă pentru a asigura pontajul de la distanță? Ai găsit o formulă prin care să facilitezi comunicarea între colegi? Înainte să pășești în 2021, asigură-te că ai soluții pentru toate aceste provocări.

  1. Ai finanțele în ordine?

Anul acesta, planificările financiare ale tuturor companiilor au fost date peste cap de pandemie. Incertitudinile vor continua să marcheze și anul 2021, iar de aceea, este ideal ca bugetele să ia în calcul diferite scenarii de evoluție a pieței, crescând, astfel, posibilitatea de a descoperi potențiale puncte ce trebuie consolidate în activitatea companiei.

În plus, este vital să iei în calcul că planificarea este un proces continuu – cu atât mai mult într-un an cu multe schimbări și consumatori ale căror nevoi și așteptări se transformă rapid, planurile financiare trebuie să fie cât mai flexibile și să fie revizuite constant. O soluție automată care urmărește toate intrările și ieșirile și îți poate oferi o imagine completă a finanțelor companiei în timp real este o investiție importantă pentru pregătirea unui nou an în care flexibilitatea va fi cuvântul de ordine în lumea de business.

Odată cu timpul acordat găsirii răspunsurilor potrivite pentru aceste 3 întrebări cheie pentru 2021, este ideal și să îți iei câteva momente să privești înapoi pentru a reflecta asupra anului care se încheie. Ce a funcționat cel mai bine anul acesta? Ce s-a schimbat? Modul în care ne privim business-urile s-a schimbat radical în acest an. Dincolo de schimbările concrete în activitate, procese sau echipe, este important ca și noi, ca manageri, să ne încărcăm cu energie pentru un alt an care se anunță provocator. Cu cât ne pregătim mai mult pentru gândul unui 2021 plin de neprevăzut, cu atât ne creștem șansele să luăm deciziile corecte și să transformăm obstacolele în rezultate pozitive.