Un soft de contabilitate performant simplifica activitatile de inchidere de an financiar

20

Apropierea sfarsitului de an inseamna sarbatori si vacante pentru unii si munca suplimentara pentru a finaliza inchiderea de an pentru departamentele financiar-contabile. Daca restul echipei dumneavoastra se gandeste deja la partii de schi si vizite la rude, contabilii se gandesc la realizarea inventarului de sfarsit de an, calcule pe conturile de profit si pierdere, precum si la pregatirea rapoartelor pentru conducere.

Inchiderea de an poate fi realizata fara stres si munca suplimentara

Echipa Wizrom Software cunoaste problemele pe care le au departamentele financiar-contabile din IMM-uri. De aceea am creat un instrument de lucru modern si adaptat tuturor cerintelor – softul de contabilitate WizCount.

Munca unui contabil nu trebuie sa fie una repetitiva si obositoare, ci orientata spre extragerea informatiilor importante pe care managerii se pot baza in evaluarea pozitiei pe piata a companiei. Softul de contabilitate WizCount preia o mare parte din munca manuala de calcul si pregatire a rapoartelor si ofera informatia dorita in cel mai scurt timp si cu acuratete maxima.

Pentru inchiderea de an, un program de contabilitate avansat este cel mai eficient asistent pentru angajatii dumneavoastra. Din experienta clientilor nostri, acestea sunt principalele beneficii ale utilizarii sistemlui software de contabilitate WizCount:

[accordion title=”1. Inventarul de sfarsit de an se realizeaza mai usor si fara erori” is_open=”yes”]
Inventarul de sfarsit de an este o activitate obligatorie pentru toate societatile comerciale din Romania. Acest inventar va acoperi activele fixe (mobilier, echipamente etc.), necorporale (solutii software, produse digitale) si stocurile de materii prime si produse finite din depozite, dupa caz. Realizarea unui inventar este, asadar, o activitate care consuma timp si efort, deoarece de multe ori angajatii nu se pot baza pe o fisa de inventar actualizata care sa ii ajute sa lucreze mai eficient.

Programul software de contabilitate WizCount, prin modulul de optimizare si administrare stocuri, este solutia ideala pentru a pastra si actualiza fisele de inventar. Astfel, la momentul inventarului de sfarsit de an, valorile inscrise in fise sunt cele mai apropiate de realitate. In acest mod, echipa insarcinata cu efectuarea inventarului va putea planifica mai eficient activitatile, alocand resurse umane in zonele unde sunt mai multe elemente de inventar de numarat.[/accordion]

[accordion title=”2. Se realizeaza mai rapid analiza conturilor de profit si pierdere” is_open=”no”]
WizCount este mai mult decat un soft de contabilitate. Este un asistent financiar cu putere mare de calcul, capabil sa extraga si sa proceseze cantitati mari de informatii din baza de date a companiei. Pentru o echipa de contabili, realizarea unei analize detaliate a conturilor de profit si pierdere inseamna impartirea sarcinilor, cu riscul excluderii unor informatii din calcul.

Programul de contabilitate WizCount preia toate informatiile necesare si genereaza rapoartele in mod centralizat, cu optiunea prezentarii grafice sub forma de diagrama sau ca lista tabelara.[/accordion]

[accordion title=”3. Conducerea primeste rapoarte clare si bine structurate” is_open=”no”]
Pregatirea unui raport privind situatia financiar-contabila pe anul care se incheie este o alta activitate complexa in cadrul inchiderii de an. Echipa de contabili trebuie sa centralizeze informatii legate de:
• Venituri
• Cheltuieli
• Situatia lichiditatilor
• Planul de investitii
• Datorii de platit si de recuperat
• Castiguri si pierderi din fluctuatiile cursului de schimb valutar

Prin munca manuala de pregatire a acestor rapoarte, se pot strecura erori si omisiuni. Cu softul de contabilitate WizCount, acest risc dispare. In plus, departamentul de contabilitate petrece mult mai putin timp pentru a genera aceste rapoarte si le poate preda in timp util conducerii.[/accordion]

[accordion title=”4. Partenerii internationali primesc rapoarte in formatele pe care le solicita” is_open=”no”]
Economia globala inseamna, in primul rand acces la resurse si piete de desfacere suplimentare. Insa pentru contabili aceasta inseamna si pregatirea unor rapoarte in diferite formate si limbi, conform solicitarilor investitorilor si partenerilor de afaceri din strainatate.

Softul de contabilitate WizCount a fost creat pentru companii moderne, care au relatii de afaceri cu parteneri internationali. Astfel, programul financiar-contabil are numeroase modele de rapoarte pre-definite, inclusiv rapoarte conforme cu standardele IAS si IFRS.[/accordion]

[accordion title=”5. Incheiati anul cu o imagine clara asupra pozitiei financiare a companiei” is_open=”no”]
Cel mai important lucru pentru un manager la incheierea de an este sa stie care au fost performantele companiei. Aceste informatii sunt de maxima importanta pentru a adapta strategia pe termen scurt, mediu si lung, in scopul cresterii profitabilitatii si productivitatii.

Rapoartele generate de softul de contabilitate WizCount ofera o imagine clara a situatiei financiar-contabile a companiei, cu posibilitatea de a genera rapoarte specifice pe: puncte de lucru/sucursale, centre de profit si de cost, departamente sau linii de produse.[/accordion]

Wizrom Software va ofera mai mult decat contabilitate prin programul financiar-contabil WizCount. Solicitati o oferta personalizata la adresele de email office@wizrom.ro, sales@wizrom.ro si numarul de telefon +40 742 035 496.