80 de reparatori din retelele autorizate Dacia Renault Nissan implementeaza o solutie mobila de la Wizrom

Cei 80 de reparatori autorizati din reteaua Dacia Renault Nissan care folosesc solutia eCars 21, "Dealer Management Solution" (DMS), implementata de Wizrom Software , vor obtine o crestere a eficientei operationale cu 50% datorita informatizarii procedurilor de inspectie a vehiculelor intrate in service.

Noua aplicaţie mobila pentru eCars21, denumita Fisa Tur Vehicul / Certificat de Control (FTV/CC), permite reducerea considerabila a duratei procedurii de inspectare a vehiculelor (completarea Fisei Tur Vehicul) la primirea in service prin utilizarea tabletelor conectate prin WiFi la DMS-ecars21, sistemul informatic al dealerilor. Mai mult, consilierii service si consilierii de piese de schimb pot genera vanzari de piese de schimb si accesorii mai usor datorita interactiunii mai bune cu posesorii de autovehicule si a completarii informatiilor din Certificatul de Control pe tableta.

„Implementarea solutiei eCars21 de catre Wizrom in reteaua noastra de reparatori ne-a imbunatatit capacitatea de previzionare a necesarului de piese de schimb, ceea ce a insemnat o scadere a costurilor cu stocurile si implicit rezultate de business mai bune. Primii reparatori au implementat aceasta solutie inca din 2006, acum avem 80 care o folosesc”, a declarat Mircea Coman, sef departament experti – Directia Retea Renault Commercial Roumanie.

Implementarea aplicatiei mobile FTV/CC de catre Wizrom a simplificat procedura de inspectare a vehiculelor la primirea in service astfel: daca inainte operatorul reparatorului completa un formular in scris (Fisa Tur Vehicul) cu constatarile inspectiei vizuale si cu observatiile clientului, iar apoi trebuia sa transfere informatia in computer, acum aceasta procedura (completarea FTV) are loc direct, in interfata deschisa pe o tableta conectata prin WiFi la sistemul informatic. Rezultatul este si eficienta operationala si impresie placuta pentru client.

„Am eliminat foarte multa hartie din acest proces si, mai ales, am redus la o treime durata inspectiei vizuale la preluarea autovehicului in service, ceea ce conteaza enorm pentru cresterea satisfactiei clientilor nostri. Toata implementarea a durat o singura zi, cu tot cu instruirea personalului, iar investitia are un grad de recuperare accelerat”, a declarat Costel Stroe, director executiv concesiune S.C. Amat Pitesti S.A., dealer Dacia Renault – unul dintre reparatorii care folosesc deja solutia mobila FTV pentru eCars21 implementata de Wizrom.

Potrivit studiilor efectuate la nivel global, dealerii care folosesc o astfel de solutie ajung la o crestere a veniturilor per autovehiculul servisat de 10%, in decurs de sase luni de la implementare. Concret, veniturile inregistrate per autovehiculul servisat au crescut cu 30 de euro, in medie.

„Este un bun exemplu de modalitate in care solutiile informatice implementate de Wizrom ajuta la o eficientizare a costurilor operationale in scurt timp de la implementare. Noi furnizam o gama larga de astfel de solutii iar numarul clientilor care le solicita este in continua crestere”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General, Wizrom Software.