Alka Trading trece cu un pas inaintea competitiei cu ajutorul unei aplicatii mobile

Poza basket NL

Alka Trading, parte a Alka Group, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata dulciurilor, snacks-urilor sarate si a cafelei din Romania, si-a planificat si a obtinut o crestere a eficientei fortei sale de vanzare, reducand timpii de vanzare per client cu ajutorul unei aplicatii mobile.

Aplicatia, instalata pe telefoane inteligente, a ajutat reprezentantii de vanzari ai companiei, care viziteaza magazinele pentru improspatarea stocurilor, sa reduca timpii de comanda, sa aiba la indemana catalogul virtual cu stocurile actualizate in timp real, toate acestea conducand la o scurtare cu 15% a duratei medii petrecute cu un client Alka Trading.

In primul rand, actul vanzarii este mai scurt si 100% securizat ca si informatie. Forta de vanzare se bazeaza pe aceasta aplicatie, care este un ajutor incredibil de exact. Planificam actul de vanzare mult mai atent, integram campaniile de marketing cu aplicatia SFA astfel incat sa avem instrumentele necesare pentru orice tip de competitie pe teren. In plus, solutia a fost personalizata intr-o asemenea masura incat putem lista rapoarte la orice ora, de oriunde, informatia fiind actualizata in timp real”, a declarat Cristi Petcu, Director General Adjunct al Grupului Alka.

Aplicatia utilizata de Alka Trading este ASKI SFA furnizata de Wizrom Software, setata astfel incat sa permita gestionarea, pe langa activitatea specifica de vanzare, si pe aceea de merchandising, raportare sau creare de clienti noi.

La doua luni de la semnarea contractului, AlkaTrading, careia ii multumim pentru alegere si incredere, a inceput sa lucreze cu solutia ASKI SFA, iar dupa inca o luna toate functionalitatile specifice erau deja dezvoltate si integrate. Un element diferentiator al acestei solutii este ca permite generarea de politici comerciale personalizate pe profilul fiecarui client”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom.

Alka Trading este una dintre primele companii din Romania care au folosit o solutie SFA, la vremea aceea dezvoltata in-house. Am decis sa implementam o solutie noua, moderna, cu ajutorul Wizrom pentru ca este reprezentantul pentru Romania al unui producator renumit de solutii SFA, dezvoltate pentru platformele Windows Mobile, Android si iOS, la a carui alegere a contat si experienta echipei dar si raportul cost/beneficii al aplicatiei”, a mai declarat Cristi Petcu.

In portfoliul Wizrom Software sunt mai mult de 10 de companii care activeaza pe acelasi segment de piata ca si Alka Trading.

Despre Alka:

Fondat in 1994, Alka Group produce si distribuie cafea (Stretto, Gold Mocca), napolitane (Alfers), croissante (Croissantul Casei), prajituri (Prajitura Casei), biscuiti dulci (Biscuitii Casei) si snackuri sarate (Toortitzi, Taralli ). O parte din productie este exportata in Italia, Bulgaria, Grecia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Elvetia.