Burse pentru medici. Trei ani de specializare la un spital de renume in schimbul a cinci ani de munca intr-un spital romanesc

Sase medici rezidenti din Romania au sansa de a lucra timp de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel in baza unui program organizat de catre Wizrom Software.

In schimbul acestor burse, cei sase medici vor trebui ca dupa trei ani de specializare sa revina in Romania si sa lucreze timp de cinci ani intr-un spital public din tara noastra.

Initiativa ii apartine antreprenorului Eli Davidai de la Wizrom in parteneriat cu Ministerul Sanatatii. Compania a ales astfel sa marcheze aniversarea a 20 de ani de la infiintare printr-un act de donatie catre comunitate, in loc sa celebreze momentul intr-un mod traditional.

Bursa acopera toate costurile de cazare si transport plus salariul.

"In acest mod, clientii si angajatii Wizrom Software participa la acest efort de a da inapoi comunitatii. Programul de burse va fi integral finantat de catre Wizrom Software si Sheba Hospital si va acoperi toate costurile de transport si cazare, plus salariul pe perioada de rezidentiat de trei ani la Sheba Hospital Israel", a declarat antreprenorul.

Programul, intitulat SHI Training Fellowship, demareaza astazi in Romania cu procedura de selectie a celor sase candidati. Candidatii ideali trebuie sa fie medici rezidenti, in curs de formare in specialitatile neonatologie, anestezie/terapie intensiva si patologie pentru a putea participa la SHI Training Fellowship. Stagiul petrecut in Israel va fi echivalat si va fi luat in considerare la finalizarea rezidentiatului.

„Acesta este demersul meu personal de a contribui la dezvoltarea societatii intr-unul dintre cele mai importante aspecte: asistenta medicala. Cred cu tarie ca oamenii care dispun de resursele financiare necesare trebuie să ia initiativa, in loc sa astepte ajutor de la autoritati”, a declarat Eli Davidai, antreprenorul care controleaza compania care sponsorizeaza programul de internship, Wizrom Software.

Cine face parte din juriu:

Juriul care va face selectia medicilor rezidenti din Romania este format din: prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel, General (r) prof.univ. dr. Dan Manastireanu, Prof. Dr. Maria Sajin, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu si Prof. Dr. Dorel Sandesc, Stefan Bogdan (castigatorul unui program de internship la Davidai Arrhythmia Center din Israel), Eli Davidai, Presedinte Wizrom Software, Loredana Visa, General Manager V+O Communication (gasiti in mapa evenimentului prezentarea fiecaruia dintre acestia).

„Principalul obiectiv al acestui program este de a creste generatia urmatoare de neonatologisti, anestezisti si patologisti in Romania. Aceste burse permit medicilor rezidenti in aceste specialitati sa invete proceduri si metodologii specifice de la profesionistii nostri de nivel mondial”, a declarat prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel.

Candidatii, exclusiv rezidenti in neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie sa depuna un dosar din care sa reiasa performantele academice, leadership-ul si dorinta de dezvoltare profesionala si sa vorbeasca si sa scrie fluent in limba engleza.

De asemenea, este necesara depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidentiatului (prof.dr.), precum si a unui eseu pe tema: „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”.

Dosarele se pot depune pe shebafellowship.com/ro sau se pot trimite prin posta sau e-mail (detalii pe website), pana in data de 22 noiembrie 2012.

Castigatorii vor fi anuntati public in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 12 decembrie 2012. Ei vor trebui sa se angajeze contractual ca la finalizarea stagiului de trei ani in Israel, se vor intoarce in Romania si vor profesa in sistemul medical romanesc timp de cel putin cinci ani.