Distribuitorii si transportatorii isi pot recupera pierderile din cauza viscolelor cu ajutorul unei solutii software

Distribuitorii si transportatorii care folosesc solutii de optimizare a rutelor pot realiza economii de pana la 25% din bugetele si resursele folosite inainte de implementare, potrivit unui studiu intern realizat de Wizrom Software pe un esantion de peste 50 de companii de profil.

Wizrom Software,unul dintre principalii furnizori de solutii informatice integrate pentru managementul afacerii din Romania, are peste 100 de clienti in zona de distributie, retail si transport care folosesc solutia Roadnet Transportation Suite ce permite trasarea si optimizarea rutelor si managementul in timp real al flotei si multe altele.

In aproximativ doua luni de la finalizarea implementarii, fiecare dintre acesti clienti a constatat o scadere cu un sfert a incarcarii flotei de autovehicule, ceea ce a condus fie la o economie a costurilor de transport, fie la posibilitatea de a suporta cresterea fara achizitionarea unor resurse suplimentare.

„Cel mai notoriu exemplu de optimizare a rutelor este cel al companiei UPS, ale carei camioane nu fac niciodata la stanga, datorita calcularii rutelor cu ajutorul unei solutii similare cu Roadnet TS. Ei bine, la noi, in Romania, a face la stanga in conditiile actuale de trafic este probabil mult mai costisitor, ca atare ceea ce livram noi este o unealta de economisire de combustibil si timp fara egal, care le permite clientilor nostri sa faca intr-adevar economii considerabile si totodata sa satisfaca nivelul de cerinte din ce in ce mai crescut al clientilor lor. Este doar un exemplu de eficientizare”,a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director, Wizrom Software.

Astfel, solutia de la Wizrom Software asigura planificarea optima a rutelor pentru transport, faciliteaza transformarea comenzilor de livrare in rute dinamice, permite urmarirea in timp real a vehiculelor in raport cu rutele planificate si ofera o planificare strategica a activitatilor de logistica, eliminand estimarile si riscurile trasarii manuale.

Roadnet TS este cu atat mai utila cu cat distribuitorii si transportatorii s-au confruntat cu pierderi considerabile in cursul lunii februarie din cauza viscolelor care au paralizat traficul rutier, feroviar si riveran. Aceste pierderi pot fi recuperate rapid cu ajutorul optimizarii rutelor de livrare – care permit o crestere de pana la 25% a gradului de utilizare al flotei de transport.

„Februarie poate insemna in bugetul anual de venituri al unui distribuitor sau transportator o pierdere de pana la 8% din cifra de afaceri din transporturi neefectuate. Folosind solutia Roadnet TS si optimizand traseele de livrare si gradul de incărcare al vehiculelor, aceste companii nu numai ca isi vor acoperi pierderea, dar pot inregistra o crestere neta a veniturilor, fara a creste cheltuielile operationale”, a explicat Adrian Bodomoiu, Managing Director, Wizrom Software.