Wizrom – Anul acesta, companiile vor investi in software pentru controlul operational

Procesele prin care companiile devin mai competitive au, de obicei, doua etape majore: in prima etapa managementul reduce costurile prin metode standard, iar in a doua, le optimizeaza cu ajutorul instrumentelor moderne – adica solutii software. „Vorbim de optimizarea costurilor operationale in sensul controlului si alocarii mai eficiente a resurselor, cu ajutorul instrumentelor software. Companiile din productie, logistica, transporturi si servicii pot continua procesul de optimizare a costurilor operationale folosind aplicatiile de la Wizrom care ofera solutii inteligente la problemele lor. Concret: daca o companie de productie nu mai poate reduce numarul de muncitori fara a pune in pericol activitatea, poate aduce un plus de eficienta prin ajustarea stocurilor de materie prima in concordanta cu o estimare mai precisa a cererii,o crestere a gradului de onorare a comenzilor si a calitatii serviciilor – si acesta este numai un exemplu simplu", precizeaza Adrian Bodomoiu, Managing Director, Wizrom Software, unul dintre principalii furnizori de ERP din Romania.

In 2013, intram in etapa a doua a acestui proces, ceea ce inseamna ca anul acesta, accentul se va pune pe aplicatii software care optimizeaza productia, logistica, distributia si transporturile, potrivit Wizrom Software, unul dintre principalii furnizori de ERP din Romania. Istoric vorbind, anii 2009-2011 au insemnat pentru majoritatea companiilor o perioada de taiere a costurilor, 2012 a fost anul de asteptare iar 2013, asa cum este el anuntat de analistii economici, impune o noua modalitate de tratare a costurilor operationale.

Un alt motiv pentru care aplicatiile de optimizare – gen Warehouse Management Software (WMS) – vor inregistra o crestere in 2013 il reprezinta intrarea in vigoare din acest an a obligativitatii existentei trasabilitatii materiei prime in industria alimentara – ca parte a cadrului legal la nivel UE. Toate companiile din acest domeniu, indiferent de pozitia in lantul de productie, de la furnizor de materie prima, la procesator, transportator, distributor sau retailer, vor trebui sa adopte aplicatii software precum WMS, conectat la sistemele lor ERP, pentru a urmari produsele asa cum o cere Uniunea Europeana: de la poarta fermei la cosul cumparatorului.

O alta tendinta a anului 2013 si care se manifesta inca de anul trecut este reprezentata de procesul de inlocuire a vechilor aplicatii ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de detinere mai bune.

„Vorbim de aplicatii folosite de pe la inceputul anilor 2000 si poate si de mai demult, si care ar fi trebuit inlocuite in anii trecuti – insa criza economica a amanat acest proces. Acum, presate de nevoia de a avea o imagine corecta a propriului business, managerii incep sa schimbe vechile programe cu solutii ERP moderne si aceasta va sustine piata in 2013", explica Adrian Bodomoiu.

Practic, toate tendintele anului 2013 converg – in viziunea Wizrom Software – catre instalarea si utilizarea de aplicatii software care sa genereze utilizatorilor cat mai rapid castiguri din controlul si eficientizarea operatiunilor si imbunatatirea fluxului de numerar.

Cu ajutorul aplicatiilor de business intelligence din portofoliul Wizrom Software managerii pot in plus planifica si simula scenarii pe diferite variabile, deosebit de utile pentru indeplinirea bugetului asumat pentru anul 2013.