Wizrom dezvolta o noua linie de business

Ritmul de crestere al companiilor din Romania este unul din cele mai accelerate din Sud-Estul Europei, fenomenul fiind cel mai vizibil in sectorul I.M.M.-urilor. Tendinta de maturizare a pietei se reflecta la nivelul furnizorilor de solutii software prin cresterea concurentei. Daca pana la momentul de fata aplicatiile integrate pentru managementul resurselor intreprinderii (ERP) si-au dovedit utilitatea in reducerea costurilor si optimizarea activitatilor unei companii, o crestere majora va fi inregistrata pe segmentul serviciilor de consultanta.
Conform rezultatelor IDC, piata serviciilor IT a inregistrat in ultimii ani o crestere de aproximativ 20%. Factorii ce au favorizat dezvoltarea segmentului sunt strict legati de evolutia pietei. Pe masura ce companiile cresc in complexitate nivelul activitatilor, nevoia de servicii IT specializate se acutizeaza, iar investitiile in consultanta pe infrastructura cresc. Potentialul de crestere in piata pentru furnizorii de solutii integrate trece astfel, de la implementarea solutiilor de baza, la un set de servicii necesare imbunatatirii performantelor.
Wizrom dezvolta, promoveaza si comercializeaza peste 10 solutii software de tipul ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence), CRM (Customer Relationship Management), SCM (Supply Chain Management), WMS (Warehouse Management System), SFA (Sales Force Automation), Time&Attendance Solutions, HR&Payroll Solutions, adaptate diverselor cerinte din piata.
Anul acesta, Wizrom a inceput dezvoltarea unei noi linii de business, ce acopera toata gama de produse si servicii de consultanta si mentenanta pentru infrastructura necesara aplicatiilor furnizate. Serviciul deja disponibil a avut ca punct de plecare contractele de tip proiect pentru care compania a adus "solutii la cheie". Zemy Apfelbaum, Managing Director la Wizrom Software declara: "Dezvoltarea companiei in acest sens a venit natural si treptat, din dorinta de a raspunde nevoilor clientilor nostri prin solutii complete. Dorim astfel sa integram in linia de produse oferite si toate serviciile hardware necesare, fie ca este vorba de consultanta, asistenta tehnica sau chiar echipamente." Noul serviciu este deja disponibil si este prognozat ca va aduce companiei, pana la finalul anului, venituri de aproximativ 500.000 de dolari. Wizrom estimeaza ca in 3 ani veniturile obtinute din produsele si serviciile aferente domeniului infrastructura vor atinge 2,5 milioane de dolari.
In dezvoltarea noii linii de business, Wizrom se va baza pe experienta partenerului sau strategic – One1 Software, una dintre cele mai importante companii pe domeniul IT&C din Israel. Aproximativ 50% din domeniul de activitate al One1 Software apartine domeniului infrastructura, incluzand aici si serviciile de consultanta.