Wizrom lanseaza aplicatia care te ajuta sa iti pastrezi clientii

Cand incepi sa pierzi clienti, este deja un pic prea tarziu sa te mai intrebi unde si cand ai gresit. Este preferabil sa afli din timp ce nu merge si pentru acest lucru Wizrom Software a lansat aplicatia WizWhy cu care tinteste companiile din segmentul serviciilor, destul de afectate de criza economica.

Companiile care urmeaza sa isi schimbe partenerii de afaceri au un comportament ce poate fi stabilit statistic si pe baza caruia se pot crea profile. Noi propunem o solutie care evidentiaza anumite particularitati ale partenerului de business care se pregateste sa inceteze colaborarea, pe baza istoricului relatiei evidentiat in baza de date. Acesta este doar un aspect al aplicabilitatii solutiei de data-mining de care beneficiaza clientii nostri. In acelasi timp, se pot analiza activitatile de business si clientii unde rezultatele sunt foarte bune, evidentiind acele elemente care contribuie la atingerea succesului, pentru a putea fi extinse catre intreaga activitate a companiei si portofoliul complet de clienti”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.

Principiul de functionare este simplu: orice companie are o baza de date cu clientii si activitatea acestora. Aplicatia WizWhy acceseaza baza de date, generand un set de reguli logice, in care pe langa informatii cantitative sunt analizate si date calitative. Regulile gasite explica cu un procent mare de probabilitate de ce s-au obtinut rezultatele analizate. Pe baza acestor reguli se pot pregati anumite profile folosite pentru a face predictii. WizWhy este, de exemplu, cea mai folosita aplicatie de predictie a riscului de catre firmele de asigurari din Ungaria. De altfel, sectorele servicii financiare, respectiv marketing si cercetare de piata, se numara printre principalele beneficiare ale aplicatiei lansate de Wizrom Software.

WizWhy, in plus fata de conceptul „what if analysis” din aplicatiile clasice de Business Intelligence, gaseste singur care sunt acele variabile care au impact semnificativ asupra rezultatelor, evitand subiectivitatea. WizWhy este astfel un instrument obiectiv care vine in sprijinul deciziilor de management, elaborand predictii asupra efectelor implementarii acestora”, explica Adrian Bodomoiu.

Aplicatia WizWhy este folosita la nivel mondial de aproape un deceniu, iar utilizatorii din Romania vor beneficia de experienta acumulata intr-un produs software matur.