Wizrom Software anunta principalele tendinte ale anului 2012 in software si servicii

Presiunile exercitate de reducerea costurilor operationale si conditionarea impusa de fluxul de numerar prefigureaza doua tendinte majore pe piata solutiilor informatice pentru companii, in 2012: adoptarea Supplier Relationship Management, respectiv Saas (Software as a Service).

Cu o dublare a veniturilor din SaaS in cursul anului 2011 si o cota de 10% din total contracte noi, Wizrom Software, unul din principalii furnizori de solutii software si servicii din Romania, estimeaza ca acest model de licentiere va avea o tendinta majora de crestere anul viitor, date fiind avantajele evidente pentru companiile utilizatoare. Saas reprezinta practic un model de licentiere care se bazeaza pe „inchirierea” solutiei software, care este stocata intr-un „computer cloud” si la care utilizatorul are acces prin internet.

„Avantajul modelului Saas este ca nu implica o investitie majora initiala, utilizatorul platind lunar o taxa de utilizare, si in plus nu sunt necesare nici cheltuielile cu echipamentele hardware, pe care o implementare traditionala le impune. Vorbim de servere, sisteme de racire, backup pentru alimentare cu energie, personal pentru monitorizare si mentenanta. Wizrom Software foloseste cu succes acest model de licentiere”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.

Anul viitor, tot mai multe companii medii si mari vor adopta modelul de licentiere Saas, in timp ce modelul clasic de licentiere „on-site” va ramane preferatul IMM-urilor, mai ales ca una dintre conditiile de acordare a fondurilor europene pentru dezvoltare este ca beneficiarii sa achizitioneze licentele si echipamentele hardware aferente si necesare. Insa tendinta care se manifesta deja si care va fi evidenta in 2012 se refera la aparitia noului concept, pentru Romania, de Supplier Relationship Management, al carui rol principal este similar celui al solutiei CRM, numai ca se refera la furnizori.

„Nu este suficient sa cresti vanzarile, o companie matura se va uita mereu si la costuri si mai ales la esalonarea acestora si gestiunea fluxului de numerar. Devine tot mai important ca o companie sa isi gestioneze cu atentie relatia cu furnizorii, termenele de livrare, termenele de plata, pentru a reduce costurile de achizitie si a scurta intervalul de timp in care livreaza comenzile clientilor”, explica Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software. Daca SCM (Supply Chain Management) este solutia care adreseaza componenta de inventar a relatiei cu furnizorii, SRM are rolul de a ajuta managementul pe plan relationar-financiar, asa cum soluţia CRM este conceputa pentru gestiunea relatiei cu clientii.

„Solutia SRM se adreseaza in special companiilor din productie, care lucreaza cu foarte multi furnizori, au procese de productie complexe si trebuie sa isi asigure atat o aprovizionare optima, in functie de necesitati, cat mai ales un echilibru intre platile catre furnizori si incasarile la termen de la beneficiari”, a precizat Adrian Bodomoiu, Managing Director, Wizrom Software.

SRM si Saas ar putea fi parte din solutia pe care companiile din economia romaneasca ar putea-o folosi pentru a traversa perioada dificila ce se contureaza: o solutie software de gestiune a furnizorilor, pentru care nu au nevoie de o investitie initiala.

Despre Wizrom

Fondata in 1992, compania Wizrom Software este specializata in solutii software de gestiune a afacerilor pe verticalele de business vanzari engros si distributie, retail, productie, servicii, banci, asigurari, auto, furnizand totodata servicii profesionale pentru sisteme IT, consultanta si expertiza in domeniu pentru toate categoriile de afaceri.

Wizrom Software si-a consolidat in ultimii ani prezenta si vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova si Bulgaria, demararea de proiecte cu clienti multinationali in Serbia si Ungaria, precum si crearea unei retele locale de parteneri certificati.

Wizrom Software are peste 3.200 de clienti activi si 29.000 de licente instalate.

Bucureşti, 7 decembrie 2011 – Presiunile exercitate de reducerea costurilor operaţionale şi condiţionarea impusă de fluxul de numerar prefigurează două tendinţe majore pe piaţa soluţiilor informatice pentru companii, în 2012: adoptarea Supplier Relationship Management, respectiv Saas (Software as a Service).
Cu o dublare a veniturilor din SaaS în cursul anului 2011 şi o cotă de 10% din total contracte noi, Wizrom Software, unul din principalii furnizori de soluţii software şi servicii din România, estimează că acest model de licenţiere va avea o tendinţă majoră de creştere anul viitor, date fiind avantajele evidente pentru companiile utilizatoare. Saas reprezintă practic un model de licenţiere care se bazează pe „închirierea” soluţiei software, care este stocată într-un „computer cloud” şi la care utilizatorul are acces prin internet.
„Avantajul modelului Saas este că nu implică o investiţie majoră iniţială, utilizatorul plătind lunar o taxă de utilizare, şi în plus nu sunt necesare nici cheltuielile cu echipamentele hardware, pe care o implementare tradiţională le impune. Vorbim de servere, sisteme de răcire, backup pentru alimentare cu energie, personal pentru monitorizare şi mentenanţă. Wizrom Software foloseşte cu succes acest model de licenţiere”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.
Anul viitor, tot mai multe companii medii şi mari vor adopta modelul de licenţiere Saas, în timp ce modelul clasic de licenţiere „on-site” va rămâne preferatul IMM-urilor, mai ales că una dintre condiţiile de acordare a fondurilor europene pentru dezvoltare este ca beneficiarii să achiziţioneze licenţele şi echipamentele hardware aferente şi necesare.
Însă tendinţa care se manifestă deja şi care va fi evidentă în 2012 se referă la apariţia noului concept, pentru România, de Supplier Relationship Management, al cărui rol principal este similar celui al soluţiei CRM, numai că se referă la furnizori.
„Nu este suficient să creşti vânzările, o companie matură se va uita mereu şi la costuri şi mai ales la eşalonarea acestora şi gestiunea fluxului de numerar. Devine tot mai important ca o companie să îşi gestioneze cu atenţie relaţia cu furnizorii, termenele de livrare, termenele de plată, pentru a reduce costurile de achiziţie şi a scurta intervalul de timp în care livrează comenzile clienţilor”, explică Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.
Dacă SCM (Supply Chain Management) este soluţia care adresează componenta de inventar a relaţiei cu furnizorii, SRM are rolul de a ajuta managementul pe plan relaţionar-financiar, aşa cum soluţia CRM este concepută pentru gestiunea relaţiei cu clienţii.
„Soluţia SRM se adresează în special companiilor din producţie, care lucrează cu foarte mulţi furnizori, au procese de producţie complexe şi trebuie să îşi asigure atât o aprovizionare optimă, în funcţie de necesităţi, cât mai ales un echilibru între plăţile către furnizori şi încasările la termen de la beneficiari”, a precizat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.
SRM şi Saas ar putea fi parte din soluţia pe care companiile din economia românească ar putea-o folosi pentru a traversa perioada dificilă ce se conturează: o soluţie software de gestiune a furnizorilor, pentru care nu au nevoie de o investiţie iniţială.
Despre Wizrom
Fondată în 1992, compania Wizrom Software este specializată în soluţii software de gestiune a afacerilor pe verticalele de business vânzări engros şi distribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări, auto, furnizând totodată servicii profesionale pentru sisteme IT, consultanţă şi expertiză în domeniu pentru toate categoriile de afaceri.
Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.
Wizrom Software are peste 3.200 de clienţi activi şi 29.000 de licenţe instalate.