Sisteme ERP Cloud & Mobile, un nou trend in industria solutiilor software

1ee92a1

Industria ERP va trece la un alt nivel si va atinge un punct de inflexiune. Piata se schimba rapid, iar sistemele Cloud incep sa devina mai populare fata de softurile On-Premise.

Scopul fundamental al utilizarii unui sistem ERP pentru planificarea resurselor unei firme este de a oferi un singur instrument central in care sunt stocate toate informatiile din diferite departamente pentru a imbunatati fluxul de date in interiorul intregii organizatii.

Avantajele utilizarii unor sisteme ERP Cloud sau Mobile:

1. Sisteme ERP Cloud

Sistemele Cloud ERP au inceput sa devina din ce in ce mai utilizate fata de softurile On-Premise. Conform unui studiu recent, in urmatorii doi ani 30% din companiile de tip ‘service’ vor apela la implementarea unui sistem Cloud.

Solutiile Cloud ERP reprezinta o suita de aplicatii ERP care ajung la utilizator prin conexiunea la Internet si se acceseaza prin intermediul unui browser. Software-ul nu are nevoie de instalare pe calculator.

Beneficiile implementarii unei solutii Cloud ERP:

  • Instalare rapida – nu necesita instalarea initiala a infrastructurii hardware si software si nici instalarea aplicatiei.
  • Costuri initiale mai mici – pentru astfel de solutii se plateste o taxa lunara in locul achizitiei initiale de infrastructura hardware si licente de utilizare pentru aplicatie, ceea ce duce la un ROI (Return on Investment) mult mai rapid.
  • Acces facil la informatii – Rolul ERP-ului este sa centralizeze toate informatiile astfel incat sa poata fi accesate cu usurinta. In plus, firmele pot avea acces la datele din sistemele Cloud ERP din orice loc in care exista conexiune la Internet. Acesta este un beneficiu foarte mare pentru cei care calatoresc mult si au nevoie de acces la informatii si din afara biroului.
  • Suport mai rapid – in cazul in care apar probleme in sistem, furnizorul solutiei ERP va putea interveni online, intr-un timp mai scurt.

2. Sisteme ERP mobile

Este un lucru bine cunoscut faptul ca smartphone-urile au ajuns sa fie mai utilizate decat laptopurile sau calculatoarele. De aceea, sistemele ERP au avansat in ultimii ani ajungand sa fie implementate si pe device-urile mobile, oferind un avantaj competitiv companiilor care pot accesa informatiile direct de pe telefonul mobil.

Beneficiile implementarii unui soft ERP mobil:

  • Imbunatatirea calitatii serviciilor – Sistemele ERP mobile permit angajatilor sa imbunatateasca calitatea serviciilor, oferindu-le acces rapid la informatii
  • Avantaj competitiv – Capacitatea de a furniza clientilor si partenerilor informatii in timp real (la intalniri, evenimente, pe teren) ajuta companiile sa isi sporeasca avantajul competitiv.
  • Productivitate crescuta – multi angajati petrec mult timp in mijloace de transport sau in aeroporturi. Aceste sisteme ERP mobile pot fi accesate cu usurinta de pe orice smartphone, lucru ce va ajuta angajatii sa foloseasca in scop productiv timpul pe care il petrec in diverse locuri.

Industria ERP se afla intr-o continua schimbare, iar sistemele Cloud & Mobile devin din ce in ce mai populare, inclusiv in randul companiilor mici si mijlocii. Intrebarea nu mai este daca se vor mentine sau nu aceste trenduri, ci care vor fi companiile ce vor implementa aceste sisteme ERP pentru consolidarea avantajului competitiv.